Preview Mode Links will not work in preview mode

Så kan det gå - Boosta dina relationer


Jul 8, 2020

Såhär på semestern och efter en vår då många av oss umgåtts tätare och mycket mer än vanligt med de vi bor med kan relationer ställas på sin spets och konflikter blir mer närvarande. Konflikter behöver inte vara något negativt utan hur vi hanterar dem avgör om utkomsten kommer att utveckla er eller skada er. För att ge er bästa förutsättningarna att lösa era utmaningar på ett givande sätt kommer här ett favoritavsnitt i respis från när elationsexperten, KBT-terapeuten och journalisten Jacqueline Joo i avsnitt 13 delade sina bästa tips. 

Om konsten att samarbeta, kommunicera ärligt och om att finna sin inre sociala förmåga. Vi pratar om hur du undviker konflikter och missförstånd och hur du med enkla små frågor kan skifta ditt mindset så att du får en helt ny förståelse inför både dig själv och andra. Hur du lär dig att se dig själv utifrån och andra inifrån. Något som kommer att göra dig till en riktig mästare på att nå fram!

NÄMNS I AVSNITTET: 

  • Bok: Din dolda sociala förmåga  - skapa bättre relationer med mentalisering. Författad av Jacqueline Joo
  • Känslokarta
  • Amygdala 
  • Förebyggande terapi/relationsavstämningar 
  • Mentalisering - psykologiskt tankeverktyg 
  • Det fundamentala attributionsfelet

Podden drivs av  Elin Ribjer och presenteras i samarbete med den värderingsbaserade relationsappen Relate. Läs mer om deras arbete här: 

Android: bit.ly/relatepod-android
Apple: bit.ly/relatepod-iOS

Gillar du vad den här podden handlar om? Följ då med i jakten på bättre relationer genom att prenumerera på avsnitten samt via Instagram @sakandetgapodden