Preview Mode Links will not work in preview mode

Så kan det gå - Boosta dina relationer


Sep 2, 2020

Ett av de starkaste avsnitten jag släppt om min absoluta hjärtefråga. Journalisten Madeleine Gartéus gästar för att berätta sin hennes barndomsvän Annie som minste livet till följd av mäns våld mot kvinnor. 

Vi pratar om hennes insikter från att ha intervjuat 10 kvinnor vars män utsatt dem för våld, hur de lyckades lämna med livet i behåll och gå vidare. Bland annat får vi ta del av Esthers histora som berörde extra mycket då hennes man och förövare var polis och hur deras dotter nattade lillebror i Pippitältet så att de slapp se hur mamma blev slagen.. 

Madeleine delar även vem det är som utsätter och utsätts, hur du kan stötta en utsatt vän, hur du själv som utsatt kan komma loss och självklart också Annies historia så att hon lever vidare med oss. 

Läs om de 10 kvinnornas egna historier i Madeleines bok "Jag var hon" där 20% av intäkterna går till Unizon kvinnojourer.  

Gillar du vad den här podden handlar om? Följ då med i jakten på bättre relationer genom att prenumerera på avsnitten samt via Instagram @sakandetgapodden

Podden drivs av Elin Ribjer och görs tillsammans med den värderingsbaserade relationsappen Relate.
Hitta likasinnade och kartlägg dina värderingar via deras app:
Android: bit.ly/relatepod-android
Apple: bit.ly/relatepod-iOS